Nagy túra

Kis létszámú 6 napos túra, kiváló szállásokkal és kiegészítő programokkal.
A kb. 80 km-es kajaktúrát a Balaton északi partján, Balatonfüreden kezdjük.

Első nap

Az első napi program a Tihanyi-félsziget megkerülése a sajkodi strandig. Innen elsétálunk a szállásig, és ha van időnk megnézzük az Ős-Levendulást, majd levezetésképpen halászleves party-t csapunk a közkedvelt Horgásztanyán, ahol a Balaton-felvidék finom borait is megismerjük.

Második nap

Második napon a Bázsai-öbölből indul a túra és Zánka lesz a cél. Innen motorizálva eljutunk a szállásra, majd ellátogatunk a közeli Dörgicse település határában lévő sziklamászó helyre, ahol mindenki megismerkedhet a sziklamászás izgalmaival. Kellemes kerti grillezéssel zárjuk a napot.

Harmadik nap

Harmadik napon Zánkáról tovább evezünk a Badacsony lábáig. Az evezés után felsétálunk a falu központjában található szállónkig, majd a kiszáradást megelőzendő bortúrát csapunk a badacsonyi kilátóhoz.

Negyedik nap

Negyedik napon Badacsonytól Gyenesdiásig evezünk. A délután hátralévő részében ellátogatunk a közeli lovardába és vezetők segítségével körbelovagoljuk a környéket, – előképzettségtől függően – lóháton vagy lovaskocsin fedezzük fel a tájat. Az egészséges program után egy egészséges étkezést csapunk szálláshelyünkön, ahol valóban minden bio alapanyagokból készül, igazi reform ételek vegán-, vegetáriánus- és húsos étkezőknek egyaránt.

Ötödik nap

Ötödik, egyben utolsó balatoni evezős napunkon bejárjuk a Keszthelyi-öblöt. Meglátogatjuk a fenékpusztai kutatóállomást, ahol helyi szakértők avatnak be a madárgyűrűzés és a természetvédelmi munka titkaiba. Ezt egy igazi magyar csemege-vacsora követi egyedülállóan különleges szállásunkon.

Hatodik nap

Hatodik napon a madártani szempontból  országos és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Kis-Balatont fogjuk bejárni. Túránkon elsősorban vízi madarakkal találkozunk, amelyek fajgazdagsága igen nagy, a megfigyelt fajok száma eléri a 232-t, ebből 27 faj fokozottan védett kategóriába tartozik. Az utolsó napi élményeket egy könnyű ebéd mellett hagyjuk leülepedni. Ezután nincs más hátra, mint fáradtan bár, de nem megtörten hazaindulni.

További információk

Néhány további technikai információt találsz itt a túra menetéről.

Jelentkezz a túrára

Ha elnyerte a tetszésed foglalj helyet a kajakban! Kérlek ne feledd el megadni melyik időpontra és hány főre foglalsz!

jelentkezem

 

 

 

A balatoni evezés sajátossága, hogy sajnos az időjárás néha közbeszól. Mivel arra még nincs befolyásunk – bár már dolgozunk az ügyön -, az így esetlegesen elmaradó evezős programokért anyagi felelősséget nem tudunk vállalni! Kérlek ezt vedd számításba, amikor jelentkezel a túrára! Természetesen az ilyen esetekben sem fogsz unatkozni, ezt helyismeretünk és szárazföldi programkínálatunk biztosítja számodra!

A túrákon mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt!