Technikai információk – alaptúra

  • Túráinkat alkalmanként 8 fősre tervezzük, amelyeket családok, barátok, kollégák vagy kenguruk csapata alkothat.
  • A résztvevők Balatonfüreden az előre egyeztetett helyen fognak gyülekezni, ahonnan az autóitokat zárt parkolóba szállítjuk. A parton történik a kajakok és egyéb felszerelések (lapátok, mentőmellény, spritzdeck és egyéb szükséges eszközök) kiosztása és némi instrukció, előzetes elméleti felkészítő a kajakok használatához, valamint a veszélyekre való figyelemfelhívás. Némi bemelegítés után a csapat vízre száll.
  • Az egyes állomásokon, minden nap partra kell emelni a kajakokat, amelyeket biztonságos helyre szállítunk a következő reggelig. A csapat partraszállás után gyalog, vagy szükség esetén jármű segítségével elmegy a program következő helyszínére. A szállításról, a szállások foglalásáról és az étkeztetésről mi gondoskodunk.
  • Az utolsó nap a Kis-Balatontól mi szállítjuk vissza a csapatot Balatonfüredre. A hét során szükséges csomagok szállásról szállásra történő fuvarozását is mi oldjuk meg, csakúgy mint a kajakok és egyéb felszerelések szállítását, túrázóinknak csak a napi túrákhoz szükséges személyes holmiról kell gondoskodniuk.
  • Arról, hogy mit érdemes hozni egy-egy túrára, részletes tájékoztatást küldünk minden jelentkező számára, így tapasztalataink talán segítik megkönnyíteni a készülődést.
  • Reggelit a szállásokon szolgálnak fel, este pedig meleg ételt biztosítunk. Kérjük előre jelezzétek, ha valaki vegetáriánus, vagy ételallergiás, ezeket figyelembe véve szervezzük a heti menüt!
  • 14 éves kor alatt csak felnőtt kísérettel, 18 éves kor alatt a gondviselő írásos beleegyezésével lehet részt venni a túrákon.
  • A túrákon csak biztos úszás tudással rendelkező személyek vehetnek részt! Nem feltétel azonban, hogy tudj kajakozni, mi segítünk neked a szükséges tudás elsajátításában. A túrák átlagos erőnlétű, de sportos életvitelű túrázókra szabottak.

A túrákon mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt!

Ha van még kérdésed, tedd fel nekünk!

Ha nincs, folytasd az alaptúránkkal való ismerkedést,

vagy